-->

Blogger Blog Silme Nasıl Yapılır?

Google'a ait bloğunuzu silmek isteyebilirsiniz. Peki google blog silme işlemi nasıl yapılır? Blogger hesabımı kalıcı olarak kapatabiliyor muyum? Blogger hesap silme ayarları nasıl yapılır diye araştırıyor iseniz doğru yerdesiniz.

Bloğunuzu silmenin iki tür yolları vardır, bunlar nelerdir?

Bir blogu sildiğinizde: Eğer kararınızı değiştirirseniz ve bloğunuzu sildiğiniz hali ile tekrardan geri yüklemek için belli bir süreniz vardır.




Bir blogu kalıcı olarak sildiğinizde: Blogunuzdaki tüm bilgiler, yayınlar ve sayfalar silinir ve bunları geri yüklemeniz artık kesinlikle mümkün değildir. Ancak yedeği alsaydınız blog açarken yeniden adres oluşturduktan sonra ayarlardan içeriği içe aktar seçeneği ile bloğunuza kavuşabilirsiniz. Ancak aynı blog adresini kullanamazsınız, farklı bir adres alarak yeniden oluşturabilirsiniz.

Not: Blogu silebilmek için o blogun yöneticisi olmanız gerekir. Yönetici değilseniz bloğunuzu silemezsiniz.

Blog Silme Nasıl Yapılır

Sol üstte yer alan, Aşağı oku  tıklayın ve silmek istediğiniz blogunuzu seçin.
Soldaki menüde, Ayarlar ardından Diğer'i seçin.
Blogu Sil bölümünde bulunan, "Blogunuzu kaldırın" seçeneğinin yanında bulunan Blogu sil seçeneğine tıklayın. Ardından Bu Blogu Sil'i tıklayın. Bloğunuzu artık silmiş durumdasınız ve kısa bir süreliğine de bloğunuz çöp kutusunda kalacaktır. Ardından süre dolunca otomatik olarak silinecektir.

Blogu Kalıcı Olarak Silme

Blogunuzu kalıcı olarak silmek istediğinizde ise Blog Silme Nasıl Yapılır  adımlarını uygulayıp aşağıdaki adımları gerçekleştirin:

Sol üstte bulunan, Aşağı oku tıklayın ve "Silinen bloglar" a tıklayın ve ardından, kalıcı olarak silinmesini istediğiniz blog ismine tıklayın. Açılan sayfada, ''Kalıcı olarak sil''i tıklayın.

Not: Blogu kalıcı olarak sildikten sonra blog url adresini bir daha kullanamazsınız.

Silinen Bir Blogu Geri Yükleme

Eğer blogunuzu kalıcı olarak silmedi iseniz silme işleminin ardından kısa bir süreliğine blogu geri yükleme imkanınız var.




Sol üstte, Aşağı Oku tıklayın ve ardından "Silinen bloglar" a  tıklayın, geri yüklemek istediğiniz blog ismine tıklayın. Silme işlemini geri al'ı tıklayın.

Hepsi bu kadar !

Bir Yorum Bırak

Daha yeni Daha eski